Суд заарештував майно франківського олігарха.

 

Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України відкрив виконавче провадження за ухвалою Печерського районного суду міста Києва про накладення арешту на рухоме й нерухоме майно Олега Бахматюка, а також на його грошові кошти, розміщені на поточних рахунках у банках "КБ Фінансова Ініціатива" та ПАТ "ВіЕйБі Банк". Арешт накладено за позовом Національного банку України.

 

Як повідомляє прес-служба НБУ, йдеться про "замороження" 1,2 млрд. грн. за кредитною угодою "VAB банк", у якій Олег Багматюк виступив фінансовим поручителем. Також заарештовано будинок, розташований у селищі Козин на Київщині, загальною площею 1049 кв. м.

 

Печерський районний суд Києва ще 25 вересня 2015 року постановив арештувати гроші та майно Бахматюка, однак державна виконавча служба відмовилась відкривати провадження, посилаючись на те, що в судовій ухвалі не було вказано адресу та ідентифікаційний номер боржника.

 

Олег Бахматюк опосередковано володіє банками "VAB банк" та "КБ Фінансова Ініціатива" через ТОВ "Інвест-Сервіс" та Quickcom Limited. Правління НБУ зарахувало "VAB банк" до категорії неплатоспроможних 20 листопада 2014 року, а "КБ Фінансова ініціатива" – 23 червня 2015 року.

 

Олегові Бахматюкові – 42 роки. Походить із Івано-Франківська. Починав кар'єру з роботи в представництві "Ітери" в Івано-Франківську. У 2002-2004 рр. – бізнес-компаньйон Ігоря Єремєєва, у 2003 р. – засновник найбільшої в Івано-Франківську мережі супермаркетів, у 2006 р. – власник контрольного пакета п'яти західноукраїнських облгазів (пізніше проданих Дмитрові Фірташу), у 2005-2007 рр. – робота в "Нафтогазі". Із 2007 року зосереджений на агробізнесі.

 

Бахматюк заснував банк "Фінансова ініціатива" у 2004 році, а в 2011-му став власником "VAB банк".

 

01.11.2016