Відбулася прем'єра документального фільму "Мустафа".

 

У Києві вперше показали документальний фільм "Мустафа". Стрічка розповідає про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва, а через його постать описує долю татар у XX столітті.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Фільм є проектом громадської організації "КримSОS". Робота над стрічкою почалася у лютому 2015 року.

 

"Щоб розповісти хронологічно навіть про найбільш значущі події його життя – не вистачить одного фільму. Моєю метою було показати Джемілєва звичайною людиною з усіма її слабкостями", – сказав режисер фільму Ахмед Сарихаліл.

 

Голова Української кінофундації, керівник Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі сказав, що "Мустафа" – "кіно не тільки від голови, а й від серця". 28 жовтня стрічку покажуть на фестивалі "Молодість" у програмі "Українські прем'єри". Всі квитки викуплено.

 

Керівник громадської організації "КримSОS" Таміла Ташева (продюсер проекту) сказала, що головна перевага твору – "щире, чесне і непроплачене кіно".

 

Гроші на фільм збирали, зокрема, через платформу "Спільнокошт": 252 фундатори перерахували 150 тис. грн. Найбільший внесок – $50 тис. – зробив Національний фонд підтримки демократії (США).

 

27.10.2016