Генсек НАТО підтримав домовленості «нормандської четвірки».

 

НАТО підтримує ідею опрацювання нової дорожньої карти для імплементації мінських домовленостей.

 

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

 

"Я вітаю проведення зустрічі у "нормандському форматі" у Берліні, включаючи плани створити дорожню карту з імплементації мінських домовленостей", – сказав секретар НАТО.

 

Столтенберґ заявив, що мінський процес вимагає дисциплінованості. "Дуже важливо виконати мінські угоди, адже тільки це шлях до досягнення миру на сході України. Всі сторони повинні виконувати мінські угоди", – наголосив Столтенберґ, згідно з повідомленням "Української правди".

 

Петро Порошенко подякував Столтенберґу за його солідарність із Україною "і підтримку нашого бачення повного вреґулювання ситуації".

 

"Ми сподіваємось, що наш незмінний партнер НАТО буде тиснути на Росію для того, щоб вона повністю впроваджувала мінські угоди, особливо в плані безпеки", – зазначив Порошенко, згідно з повідомленням президентської прес-служби.

 

Голова держави сказав, що на переговорах зі Столтенберґом був "довірливий обмін думками щодо ситуацій з безпеки в Україні". "Україна подовжує бути абсолютно відданою мінським угодам і готова впроваджувати свою частину зобов'язань, але не за рахунок українських інтересів", – додав Порошенко.

 

21.10.2016