Львів'янам презентували «Панель міста: портал відкритих даних».

 

19 жовтня у Львові презентували «Панель міста: портал відкритих даних». Це відкрита платформа, що в зручному форматі надає громадськості доступ до основних показників розвитку міста, інформує прес-служба ЛМР.

 

Йдеться про такі сфери як населення, міський бюджет, економічний розвиток, благоустрій, комунальні послуги, транспорт, освіта, охорона здоров’я, безпека, культура, адміністративні послуги тощо.

 

На першому етапі на веб-сайті можна переглянути 200 показників, станом на 2015 чи 2016 рік. До кінця листопада до них доєднають й інші заплановані показники, а також можна буде прослідкувати їхню динаміку з 2010 року.

 

Щороку дані оновлюватимуть. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у 3 змістові блоки: Статистика (у цьому розділі можна ознайомитися з основними статистичними показниками від різних підрозділів Львівської міської ради та інших міських установ, які описують стан справ в різних сферах життя Львова), Якість життя (показники цього розділу відображають суб’єктивні результати оцінювання мешканцями якості життя у місті і розраховані згідно з методологією дослідження якості життя, розробленою Інститутом міста), Стратегія (тут можна переглянути показники ефективності виконання Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року).

 

Портал «Панель міста» доступний за посиланням.

19.10.2016