У міськраді кажуть, що мають інвесторів для «Пресмашу».

 

Івано-Франківська міськрада пообіцяла працівникам ВАТ «Пресмаш», які сьогодні, 19 жовтня, вийшли на акцію протесту через невиплату зарплати, обговорити питання підприємства з комітетом кредиторів і заявила, що мають інвесторів, інформує Фіртка.

 

«В понеділок ми збиремо комітет кредиторів де розглянемо план санації. Ми стурбовані тим, що ВАТ «Пресмаш» має такі великі заборгованості по зарплаті. Насправді, цей завод має велечезні можливості, а його продадуть просто на металобрухт. Нам же такі місця потрібні як повітря, адже в нас є пропозиції від інвесторів, які вже хоч завтра готові до співпраці. Також ми повинні вирішити питання з власниками, які грубо порушують закон», – сказав заступник міського голови Івано-Франківська Богдан Білик.

 

У ДПІ, у свою чергу, відреагували на пропозицію продати деяке майно підприємства, аби виплатити людям зароблене: кажуть, згідно зі законодавством, продавати майно підприємства, що є на стадії банкрутства, не можна. 

 

«Державна податкова інспекція працює в межах чинного законодавства. На зборах кредиторів вирішено обрати арбітражного керуючого, який введе в дію план санації. Наразі, за словами представників ВАТ «Пресмаш», такий план вже розроблений, та офіційно до ДПІ він ще не надійшов. Якщо план санації відповідатиме вимогам чинного законодавства і будуть захищені інтереси всіх кредиторів, він буде затверджений в межах двох тижнів», – сказав заступник начальника ДПІ в Івано-Франківську Олександр Фролов.

19.10.2016