Росія закликає Україну не трактувати «Мінськ» як поразку.

 

У міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що Україна може відновити контроль над кордоном з РФ лише після виконання політичних пунктів мінських домовленостей.

 

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні постійної ради ОБСЄ щодо ситуації в Україні, інформує прес-служба МЗС РФ.

 

"Мирний процес має стати незворотнім завдяки виконанню політичних пунктів мінських домовленостей. Вирішення питань безпеки та кроки на політичному треку слід синхронізувати. Не можна допускати використання нестабільності на лінії розмежування, яку Київ сам підтримує, як привід для подальшого саботажу політичного процесу", – сказав Лукашевич.

 

З його слів, сторонам належить узгодити модальності місцевих виборів на Донбасі, ухвалити закон про постійний особливий статус, втілити амністію і здійснити конституційну реформу. "Лише після їх реалізації можливе відновлення контролю центральної влади над кордоном", – заявив російський дипломат.

 

"Нам обходиться великими зусиллями переконувати представників окремих районів Донецької та Луганської областей в тому, що їхнє нормальне існування в рамках однієї держави з Києвом все ще можливе", – поскаржився росіянин.

 

Лукашевич підкреслив, що мінські домовленості – "це не поразка і не капітуляція України, як намагаються подавати націоналісти, а її порятунок, можливість забезпечити національне примирення".

 

14.10.2016