Львівська міськрада віддасть римо-католицькій громаді санктуарій св. Антонія.

 

12 жовтня у Львівській міській раді відбулись громадські слухання щодо створення католицького культурно-просвітницького центру при санктуарії св. Антонія, інформує Credo.

 

Представники римо-католицької громади переконані, що «повернення санктуарію до законних власників дасть йому нове життя та зможе служити на благо не лише парафіянам, але й городянам».

 

Зі сторони міської ради на слуханнях були заступник міського голови з гуманітарних птань Галина Слічна та керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич, також був директор музичної школи №4 Ольга Білас. Прийшов на слухання і міський голова Винник Володимир Квурт.

 

Галина Слічна погодилася надати у користування парафіянам приміщення школи у вільні від занять дні, поки триває процес пошуку нового приміщення для музичної школи, а директор школи обіцяла не чинити перешкод і запевнила парафіян у тому, що має із ними спільну мету.

 

Парафія св. Антонія уже понад 25 років намагається повернути собі експропрійоване радянською владою приміщення парафіяльного будинку. Парафіяни неодноразово влаштовували акції та флешмоби на цю тему.

 

 

14.10.2016