Стаціонарний хоспіс на 30 ліжок відкрили на Тернопільщині в селі Плотича Тернопільського району. Нині в закладі вже перебувають 15 важкохворих, які потребують цілодобової допомоги. Такий хоспіс наразі єдиний в області, повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

 

За словами начальника управління охорони здоров’я обласної адміністрації Володимира Богайчука, працівники хоспісу пройшли відповідне навчання в Івано-Франківську. Надалі планують залучати до роботи в закладі психологів, представників духовенства і студентів-медиків.

 

«Ми уклали договір про співпрацю щодо навчання та практичних занять. Буде створена школа волонтерства з можливістю проходження практики на базі стаціонарного хоспісу», – розповіла директор навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського державного медичного університету Світлана Ястремська.

 

Інші додаткові ліжко-місця для догляду за невиліковно хворими планують створити у районах області, а також ще п’ять – в Тернопільському будинку дитини.

06.10.2016