Суд підтвердив законність поліцейської атестації в Україні.

 

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність атестації у Національній поліції України, відмовивши у задоволенні позову профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ.

 

Про це повідомляє видання "Новинарня" з посиланням на адвоката Олега Волошиновича, який представляє в суді інтереси Національної поліції.

 

Судовий розгляд позову профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ про скасування наказу №1465 про порядок проведення атестації поліцейських триває з квітня цього року.

 

Скасування указу означало б відміну результатів переатестації в Україну – котра й без того відбувалася з численними перешкодами та недоліками.

 

Під час розгляду позову виникла колізія: ще на початку процесу адвокат Волошинович наголошував на тому, що профспілка працівників ОВС не може представляти поліцейських, адже Національної поліції на час створення цієї профспілки не існувало. Після того, як на засіданні 20 квітня суд оголосив перерву аж до 15 червня, профспілка зібралася на з’їзд, і внесла належні зміни до статуту.

 

В Україні суди вже багаторазово ухвалювали рішення про скасування результатів переатестації конкретних поліцейських. Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляла, що суди можуть звести нанівець реформу поліції, задовольняючи позови непереатестованих співробітників старої міліції, які вимагають поновити їх на службі в органах.

 

30.09.2016