Поліція затримала замовника замаху на Богдана Копитка.

 

Правоохоронці затримали замовника замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка, що стався наприкінці серпня поблизу Старого Села. Також затримані троє організаторів злочину, повідомив заступник голови Нацполіції України Вадим Троян, інформує "Еспресо".

 

«Один з бізнесменів пересувався з охороною на трьох автомобілях. Перший автомобіль був підірваний. Було три трупи. Один з автомобілів був обстріляний з кулеметів і автоматів. Хочу наголосити, що вчора був затриманий замовник цього злочину», - заявив Вадим Троян.

 

Він уточнив, що злочин готувався за два місяці.

 

«Замовник зустрівся з організатором, домовився про суму - 2 600 000 грн. За два місяці, коли там клали асфальт, вони заложили фугас, підтягнули під землею дроти», - сказав поліціянт.

 

Замовник і три організатори затримані в порядку визначеному КПК, їм оголошені підозри.

 

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один з організаторів злочину – громадянин Росії, засланий в Україну в 2014 році.

 

«Один з чотирьох затриманих громадянин Російської Федерації. Екзотичний чоловік. Він прибув в Україну і останні два роки займається «вільною діяльністю». Він проходив службу в армії РФ. Після цього був завербований до різних фашистських організацій», - сказав Арсен Аваков.

 

Як повідомляв Z, 29 серпня поблизу Старого Села на Пустомитівщині підірвався позашляховик, що належав директорові Львівського холодокомбінату Богдану Копиткові. Тоді загинули троє охоронців бізнесмена. Сам Богдан Копитко не постраждав, бо перебував в іншій автівці.

28.09.2016