Європарламент скасував поїздку своїх депутатів на Донбас.

 

У Європейському парламенті вирішили відкликати з програми візиту депутатів до України відвідини Донбасу.

 

Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

 

"Ми ретельно пропрацьовували маршрути, пропонували різні міста і селища для відвідин. Офіційна програма була затверджена з відповідним секретаріатом Європарламенту. І ось, за два дні до початку ПКА українська сторона отримала офіційного листа, що президент Європарламенту і всі голови політгруп і фракцій (так звана конференція керівників Європарламенту на чолі з президентом ЄП) обговорювала майбутній візит делеґації своїх депутатів в Україну і прийняла рішення обмежити офіційну програму лише Києвом, через безпекову ситуацію", – зазначила Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Не зважаючи на позицію керівництва ЄП, трійка депутатів – Ребекка Гармс, Міхал Боні та Яромир Штетина – вирішила таки звершити поїздку на Донбас. Як пояснила пані Геращенко, вони сказали, "що їм соромно за таке рішення президентського комітету і, попри все, поїхали своїми очима побачити "перемир'я". Напередодні делеґація прибула до Дніпра, де відвідала лікарню ім. Мечникова з українськими військовиками.

 

"У нас є великі питання до наших європейських колеґ, – коментує Геращенко, – а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там перебуватимуть спостерігачі, мовчу вже про безпеку виборчих дільниць?.. Чи вибори потрібні лише для галочки, а не справжні?... Очевидно, що це – подвійні стандарти, і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі", – додала Геращенко.

 

19.09.2016