Садовий пояснив, чому АТОвці не отримують землю під забудову.

 

Сьогодні, 15 вересня, як повідомляв Z, учасники АТО розпочали безстрокову акцію протесту перед Львівською міською радою з вимогою виділити їм землю під житло – для індивідуального будівництва.

 

Міський голова Андрій Садовий на своїй сторінці у мережі Facebook прокоментував ситуацію зі земельними ділянками.

 

«На сьогодні у Львові зареєстровано близько 4 884 учасників АТО. Політики накрутили військових вимагати від міста безкоштовні ділянки під житло. Зробили фактично моральний злочин – адже пообіцяли учасникам АТО те, що здійснити нереально.

 

Навіть якщо ґарантувати кожному львів'янину-учаснику АТО мінімальні 4 сотки – це 200 (!) гектарів землі (додайте ще міжквартальні дороги + соціальна інфраструктура). У Львові вільних земель, запроектованих під низькоповерхову забудову, лише близько 20 га», – сказав Андрій Садовий.

 

Він нагадав, що зараз зводиться багатоквартирний будинок, в якому квартири отримають ті, хто найбільше постраждав від бойових дій.

 

«Будуємо будинок, в якому ґарантуємо квартири для тих, хто найбільше постраждав – сім'ї загиблих, важкопоранені, бійці-сироти. Будувати почали в лютому, вже є 5 поверхів. До кінця року закінчимо. Там буде 53 квартири. Ще раніше видали 19 квартир в інших будинках. До кінця року, загалом, видамо 100 помешкань для військових. Ми взяли на себе відповідальність вирішити житлове питання для найбільш постраждалих і зробимо це», – зазначив міський голова.

 

«У всьому світі держава, яка мобілізує своїх громадян на війну, згодом забезпечує їх і опісля – дає високі пенсії, оплачує безкоштовне навчання у престижних вишах і тд. У нас учасники АТО приходять з війни і очікують від держави такого ж. Вона роздає їм ордени, а за матеріальним посилає до місцевих органів влади. «Йдіть і вимагайте!» – кажуть їм», – додав Андрій Садовий.

15.09.2016