ЄУ пролонґувала персональні санкції у зв’язку з російською агресією в Україні.

Відповідне рішення ухвалила Рада європейської Унії у четвер, 15 вересня.

 

 

Заява про це з'явилася на сайті Ради ЄУ. «Рада продовжила на шість місяців обмежувальні заходи ЄУ у зв'язку з діями, спрямованими проти територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Ці санкції охоплюю заморожування коштів і заборону на в'їзд до ЄУ для 146 громадянам і 37 юридичних осіб», - йдеться в заяві. Санкції відтак діятимуть ще щонайменше до 15 березня 2017 року.

 

У «чорний список» потрапили передовсім російські чиновники і політики, котрі мають стосунок до російської агресії в Україні, а також функціонери анексованого Криму і так званих самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

 

До списку санкцій ЄУ входять, зокрема, мільярдери Аркадій Ротенберг і Юрій Ковальчук, бізнесмени Костянтин Малофєєв і Микола Шамалов, а також депутати Держдуми і члени Ради Федерації Сергій Железняк, Сергій Миронов, Леонід Слуцький тощо.

 

Брюссель почав запроваджувати санкції проти Росії ще навесні 2014 року в зв'язку з анексією Криму і конфліктом на сході України. Окрім індивідуальних санкцій, ЄУ ввела економічні санкції проти російських підприємств і фінансових установ, які залишатимуться чинними принаймні до 31 січня 2017 року, а також санкції проти анексованого Криму, попередній термін чинності яких закінчується 23 червня 2017 року.

15.09.2016