Причиною лиха стала масштабна повінь у північній Кореї. За два дні випало 300 мм опадів.  

 

 

У деяких селах, що постраждали від повені, яка стала наслідком тайфуну «Лайонрок», не залишилося жодної цілої будівлі, повідомляють представники ООН і Міжнародного Червоного Хреста.

 

Уряд країни повідомив про загибель 133 осіб, ще чотири сотні пропали безвісти. Водночас десятки тисяч людей змушені були полишити регіони, постраждалі від повені – повідомила інформаційна аґенція Yonhap-News.

 

Також в країні стихією було знищено велику частину врожаю. Затоплено 16 тисяч гектарів сільгоспугідь. 35,5 тисяч будинків зруйновані, дві третини з них не підлягають ремонту. Пошкоджено також 8,7 тисячі громадських будівель.

 

15 тисяч людей вдалося евакуювати, проте багато селищ залишилися без транспорту і зв'язку. Досі рятувальні команди не можуть потрапити в зони, які найбільше постраждали від повені, в північній провінції Хамґен-Пукто.

 

Північна Корея вже й без того відчувала сильний брак продуктів харчування, а тому поважно залежала від міжнародної допомоги, оскілки не могла самостійно прогодувати своє населення. Відтак повінь на порядок загострить чинні соціальні проблеми в КНДР.

13.09.2016