Львівська влада звинувачує перевізників сміття у поганій роботі.

 

12 вересня заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк заявила, що з 5 перевізників ТПВ у Львові двоє не справляються зі своєю роботою, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«У місті працюють п’ять перевізників, які здійснюють вивезення сміття. Два з них не у повній мірі справляються з об’ємами роботи. В місті працює оперативний штаб, сьогодні на засіданні будемо обговорювати це питання. Оскільки об’єми збільшились. До кінця дня ми це врегулюємо, допоможемо перевізникам впоратись зі ситуацією, що склалась», – заявила Ірина Маруняк.

 

Водночас Олег Гайовишини, директор ТОВ «АВЕ Львів», що займається вивезенням сміття, каже, що перевізникам просто немає куди вивозити відходи, передає "Твоє місто".

 

«Знаємо, що є така проблема. Але це вина не тільки компаній-перевізників. Їм просто нема куди відвантажувати сміття, яке вони мають прибирати», – прокоментував ситуацію з переповненими сміттєвими баками в місті Олег Гайовишин.

 

За його словами, компанія «АВЕ Львів» поки що вивозить сміття з усіх свої локацій.

 

«Ми свою роботу виконуємо. Щоправда, люди можуть приносити до наших баків сміття через те, що перевізники, які їх обслуговують, свою роботу не виконали. І громадянам просто нема куди викидати відходи», – сказав він.

 

Куди саме машини «АВЕ Львів» відвантажують сміття, директор компанії не повідомив. Інші перевізники – ТзОВ «Спецавтотранс-Львів», ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс», ТзОВ «Самкон», ТОВ «ДВ-Екосвіт» – відмовились надати коментарі.

 

Сьогодні з’явилась інформація про те, що Львів має угоду з Миколаєвом про відвантаження сміття. Про це інформує миколаївське видання blin.mk.ua.

 

Так, директор комунального підприємства «Миколаївкомунтранс» Юрій Мостовий підтвердив, що є розпорядження міського голови Олександра Сенкевича про прийом сміття зі Львова – 4-5 сміттєвозів (близько 300 кубометрів) щодоби.

 

В адміністрації Миколаєва це розпорядження називають актом взаємодопомоги місту, що зіткнулось зі сміттєвим колапсом.

 

 

12.09.2016