Депутатське крісло обійшлось Вікторові Шевченку у майже 800 тис. грн.

 

Найбільше на виборчу кампанію на проміжних виборах до Верховної Ради у 85-му виборчому окрузі з центром в Калуші витратив її переможець – Віктор Шевченко, який вклав у депутатське крісло786 тис. грн, розповів представник руху «Чесно» Віталій Світлик, інформує Галка.

 

З цих грошей команда Віктора Шевченка витратила 51 тис. грн на друковану агітаці. агітацію, 458 тис. – на рекламу на телебаченні, 127 тис. – на радіо, 51 тис. – друковані ЗМІ.

 

На другому місці – Оксана Сікора, яка витратила 736 тис. грн. 200 тис. вона витратила на друк агітації, 119 – на телерекламу, 58 тисяч – на радіо, 138 – на пресу. 66 тисяч гривень у фонд вона внесла сама, решту додали 18 людей. Цікаво, що 21 тис. грн внесла пенсіонерка Лілія Височан, а 50 тис. грн – мати кандидатки Ірина Серняк. Рідні син Сергій Мелентьєв та донька Оксана Тенюх по 100 000 грн. Обидвоє мають власний бізнес.

 

Віталій Світлик назвав звіт Оксани Сікори найбільш вірогідним, оскільки вона вказала велику суму на друковану агітацію та пресу, тоді як в інших кандидатів ці видатки явно занижені.

 

Третє місце за кількістю витрачених коштів посів Сергій Насалик – 337 тис. грн.

 

За словами Віталія Світлика, багато керівників штабів не показують своїх витрат на оренду офісів і на поїздки. Відомо, що поїздки на Буковель відбувалися постійно, але у звіті цього не вказували.

 

«Якщо на Буковель виїхало як мінімум 15 тисяч людей з округу, то ми розуміємо, які ще суми не показують», – кажуть у «Чесно».

 

Сергій Насалик і Віктор Шевченко фонди наповнювали з власних коштів, але перший, який є міським головою Рогатина, не оприлюднив своєї декларації, тому невідомо, звідки у чиновника такі кошти.

 

У п’ятірці найдорожчих кампаній також агітація Миколи Гошовського і Володимира Цвіля.

 

Кандидатка від «Свободи» Оксана Тибишевська витратила 125 тис.. Сама нічого не вклала, оскільки має невелику зарплату. Фонд наповнювали чотири людини – представники партії «Свобода» і підприємець Андрій Білецький, який вклав найбільшу суму.

02.09.2016