Стартував Тиждень актуального мистецтва.

 

У рамках бієнале «Тиждень актуального мистецтва» у Львівському палаці мистецтв відкрилося відразу декілька проектів, деякі з них об’єднані в рамках проекту LEMinarium, що перегукується з життям, творчістю Станіслава Лема та її переосмисленням, інформує Zaxid.net.

 

Також запрацював кураторський проект «Частини тіла». Він розпочався перформансом Костянтина Зоркіна. До 9 вересня відвідувачі зможуть побачити проекти, які представили  Юрко Вовкогон, Діма Ерліх, Костянтин Зоркін, Володимир Кауфман, Наталія Лісова, Сергій Петлюк, Сергій Радкевич, Володимир Стецькович, Геннадій Чернега та Володимир Топій.

 

Щодо проекту LEMinarium, то це новий мультижанровий простір актуальної культури, тісно пов'язаний з дослідженням та творчим переосмисленням постаті видатного львівського літератора і філософа Станіслава Лема.

 

Цьогоріч у рамках ТАМ презентують лише пілотну версію проекту. Організатори сподіваються, що згодом він почне жити власним життям, як окрема акція, що поєднує максимально широке коло дисциплін та жанрів.

 

Володимир Кауфман та Сергій Савченко створили спільний проект, лейтмотивом якого є філософські інсинуації навколо роману Станіслава Лема «Соляріс», у якому йдеться: «Тому, хто стане ретельно вивчати всілякі дані про планету Соляріс, важко позбутися враження, що перед ним уламки інтелектуальних побудов, можливо і геніальних, перемішані абияк з плодами цілковитої глупоти, що межує з божевіллям.

 

Ще одним із проектів у рамках LEMinarium є проект «Маска». Михайло і Тереза Барабаші, Антон Лапов, Славомір Собчак, Даніель Конюш і Якуб Ясюкєвіч  творять цей проект спільно. Він про тіло, яке шукає, живе, вбирає, віддає, приймає, змінюється, і про драму свідомості, що намагається вийти за межі себе, і визначити сенс власного існування.

 

Фотохудожник Костянтин Смолянінов представив на LEMinariumі свій фотопроект «With or Without». Це проект про Львів без телевежі – Львів Станіслава Лема: «Можна зробити сміливе припущення, що такий телекомунікаційний об’єкт міг би, до певної міри, символізувати футуристичні мотиви у творчості польського фантаста. Чом би й ні?!» – риторично запитує публіку Костянтин Смолянінов.

01.09.2016