Держспецзв'язок дав сертифікат системі електронного декларування.

 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України провела державну експертизу та видала атестат відповідності КСЗІ (комплексна система захисту інформації) реєстру електронного декларування.

 

Про це заявив на брифінгу голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко, повідомляє "Укрінформ".

 

“Таким чином, атестат відповідності КСЗІ сьогодні буде переданий до НАЗК, що дозволить здійснити запуск системи [із 1 вересня]”, – пообіцяв "зв'язківець".

 

Євдоченко ствердив, що таким чином Держспецзв’язок виконав обов'язок, покладений на нього рішенням президента та дорученням прем’єр-міністра, щодо усунення недоліків, нібито допущених компанією-розробником.

 

Між тим, президент України Петро Порошенко, перебуваючи у Маріуполі, запевнив: система електронного декларування опівночі вже працюватиме.

 

"Запуск системи електронного декларування має відбутися не першого вересня о 00:00, а 31 серпня в 23:59, коли буде урочисто запущена ця програма, – цитує Порошенка аґенція "Інтерфакс-Україна". – Вчора мені повідомили, що сертифікат готовий і сьогодні наприкінці дня його має бути офіційно вручено представникам Національного агентства з питань запобігання корупції".

 

Голова держави додав, що таким чином Україна завершить виконання своїх зобов'язань у цій частині та в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Європейським союзом.

 

31.08.2016