Порошенка, Парубія, Турчинова та Яценюка кличуть на допит у справах Майдану.

 

Генеральна прокуратура України у серпні викликає на допити у "справах Майдану" Петра Порошенка, Андрія Парубія, Олександра Турчинова, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та інших відомих політиків.

 

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

 

Речниця прокуратури нагадує, що ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у місті Києві в період між 20 січня та 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям.

 

"Слідчими ГПУ запрошуються у якості свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Така інформація матиме важливе значення у розслідуванні кримінального провадження та з’ясування істини", – зазначила Сарган.

 

Прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо повідомила, що екс-прем'єр прибуде на допит. "Лідер «Народного фронту» був одним із лідерів Майдану, і він, безумовно, прийде до Генеральної прокуратури і відповість на всі запитання для того, щоб допомогти слідству... Обов’язок відповідальних політиків відновити силу права у нашій країні і допомогти правоохоронним органам повернути віру у справедливість покарання убивць", – прокоментувала речник екс-голови уряду.

 

09.08.2016