У Міністерстві закордонних справ України очікують офіційного повідомлення польських колег про відновлення дії угоди про малий прикордонний рух між двома країнами в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

 

Про це йдеться у повідомленні департаменту консульської служби МЗС за підсумками Світових днів молоді у Кракові, поєднаних з візитом Папи Римського Франциска.

 

"Зараз очікується офіційне підтвердження від польської сторони про відновлення прикордонного руху, що був припинений у ніч з 3 на 4 липня 2016 року, згідно з угодою між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху на час проведення саміту НАТО та Всесвітніх днів молоді", – йдеться у повідомленні департаменту на сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, 4 липня було тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею у зв'язку з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня і зі Світовими днями молоді. Дію угоди мали відновити 2 серпня.

 

 

02.08.2016