Мюнхенський терорист виявився психічно хворим.

Як повідомив на прес-конференції в Мюнхені в суботу, 23 липня, прокурор Томас Штайнкраус-Кох (Thomas Steinkraus-Koch), нападник страждав на важке психічне захворювання депресивного типу.

 

 

Також прокурор зазначив, що терористові було лише 18 років, він був німцем іранського походження. Місцеві ЗМІ встановили, що мова йде про такого собі Алі С., котрий народився й зростав у Мюнхені. Він був учнем місцевої школи – повідомило видання Die Welt.

 

Під час нападу терорист використовував пістолет Glock калібру дев'ять міліметрів. У його наплічнику було знайдено 300 патронів.

 

Під час обшуку у кімнаті юного терориста було виявлено велику кількість матеріалів з газет і журналів з інформацією про напади одинаків з вогнепальною зброєю внаслідок раптового звар’ювання . Також, як повідомили в прокуратурі, у нього було знайдено книгу «Лють в голові: Чому учні вбивають».

 

У поліції повідомили, що терорист не мав абсолютно ніякого стосунку до теми біженців. Також не знайдено жодних  доказів причетності стрільця до терористичного угруповання «Ісламська держава».

 

У поліції вважають, що на нападника зробив сильний емоційний вплив вчинок норвезького праворадикла Андерса Брейвіка, котрий був засуджений до 21 року ув'язнення за вбивство 77 осіб. Брейвік вчинив вибух в центрі Осло, а також напав на молодіжний табір Норвезької робітничої партії 22 липня 2011 року.

 

Нагадаємо, що юний терорист вчинив стрілянину в торговому центрі Olympia в Мюнхені увечері 22 липня. Від його куль дев’ять осіб загинуло, ще 27 були поранені, з них 10 перебувають у важкому стані. Вчинивши теракт, нападник вистрілив собі в голову.

23.07.2016