Мін'юст відкриває всі реєстри для НАЗК.

 

Міністерство юстиції та Національна аґенція з питань запобігання корупції підписали меморандум про співпрацю та обмін інформацією.

 

Документ підписали міністр юстиції Павло Петренко та голова НАЗК Наталія Корчак, інформує УНІАН.

 

За словами Петренка, меморандум передбачає об’єднання зусиль щодо підключення НАЗК до всіх без виключення реєстрів, котрими оперує міністерство. "Це дуже важливий крок, тому що насправді, щоб ефективно відбувалися превенція і моніторинг діяльності і життя державних службовців, у агентства повинен бути інструмент у вигляді доступу до всіх реєстрів Міністерства юстиції", – зазначив міністр.

 

Зокрема, йдеться про реєстри щодо нерухомості, бізнесу, довіреностей, антикорупційний реєстр. "Так само – електронна система декларування, яка оперується НАЗК, яка буде запущена найближчим часом, вона є ефективною, коли синхронізується з тими реєстрами, які є в Міністерстві юстиції і інших органах державної влади", – заявив Петренко.

 

Натомість голова НАЗК Наталія Корчак зауважила, що меморандум з Мін'юстом є важливим для подальшої розбудови діяльності аґенції, зокрема й для створення захищеної бази даних. "Це є складні технічні процедури, тому що ми як НАЗК нестимемо відповідальність за ті персональні дані, які будуть чиновники вказувати у своїх деклараціях. Ми говоримо не про звичайну програмку, у яку щось буде вноситись, ми говоримо про захищений продукт, ми намагаємось всіма зусиллями забезпечити якісність цього продукту", – прокоментувала Корчак, за повідомленням "Укрінформу".

 

Також Наталія Корчак закликала Державну фіскальну службу надати доступ до своїх баз даних. "Міністерство юстиції – це не єдиний орган, який є держателем такої інформації. Тому я закликаю і Державну фіскальну службу приєднатися до наших домовленостей", – сказала Корчак.

 

При цім голова НАЗК зауважила, що з ДФС домовлятися з приводу відкриття реєстрів дуже важко, і нагадала, що Національне антикорупційне бюро витратило на цю процедуру близько року.

 

20.07.2016