Бронетанковий завод поверне державі майже 14 млн.

 

За ініціативи військової прокуратури, з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до державного бюджету України стягнено 13,7 млн грн, повідомили в прес-службі Генпрокуратури.  

 

«Господарським судом міста Києва задоволено 4 позови військової прокуратури Центрального регіону України та прийнято рішення про стягнення з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до державного бюджету України 13,7 млн грн», - ідеться у повідомленні.

 

Позови викликані тим, що у 2015 році між Міністерством оборони та держпідприємством було укладено договори про надання послуг з технічного обслуговування та капітального ремонту автотранспортних засобів. Втім, вказані послуги в встановлений термін виконані не були.

 

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для повернення цієї суми та задовольнив позови в повному обсязі.

 

Повідомляється також, що під час судового розгляду однієї із зазначених справ підприємством у добровільному порядку вже перераховано до держбюджету 3,4 млн грн.

 

Як повідомляв Z, колишнього гендиректора заводу Олександра Остапця нещодавно за розкрадання дежавних коштів засудили на 5 років умовно з випробувальним терміном. Проте Укроборонпром вимагає суворішого покарання.

20.07.2016