У суботу, 16 липня, генпрокурор Юрій Луценко представив нового прокурора Івано-Франківської області, яким став екс-заступник прокурора Харківщини Олександр Стратюк, передає Фіртка.

 

Протягом роботи в прокуратурі, що розпочалась у 1994-му році, Олександр Стратюк обіймав різні посади у прокуратурі Чернівецької області, очолював прокуратуру Білозерського району Херсонської області та прокуратуру Дніпровського району міста Херсона. У 2008 році був призначений на посаду прокурора Ужгорода.

 

Під час представлення Олександра Стратюка Юрій Луценко прокоментував своє рішення.

 

«Зміна прокурора тут відбувається того, що минулому прокурору нема за що дякувати. Він не зробив нічого доброго, але нічого поганого. Позитивів у діяльності правоохоронної системи нема. Криміногенна ситуація погана. На 80% збільшились розбійні напади, на 25% -  крадіжки. Прокурором призначається людина ,яка немає тут ніяких коренів», - сказав Юрій Луценко.

 

Він наголосив, що новий прокурор області має покласти край незаконній вирубці лісу. 

 

«Схема тут з лісом така сама, як і бурштином на Рівненщині», - переконаний генпрокурор.

 

Видання «Прокурорська правда» раніше, за результатами аналізу декларацій керівництва обласних прокуратур, писало про Олександра Стратюка як про «найбіднішого» зі заступників прокурора Харківської області. У 2014 році він заробив 142,3 тис грн, з яких 49,9 тис грн - заробітна плата, 91 тис грн - інші види доходів. Разом з тим прокурор задекларував за 2014 р. подарунків, виграшів і призів на 140 тис грн. 

18.07.2016