Депутати Івано-Франківської міськради розглянули питання щодо розробки детального плану території мікрорайону в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова, де планується будівництво 33 багатоповерхових будинків – по 16, 12 і 9 поверхів, передає "Фіртка".

 

За відповідне рішення проголосували 28 депутатів, 12 – не голосували. Категорично проти дозволу на це будівництво виступив колишній міський голова Віктор Анушкевичус, який свого часу накладав вето на це рішення. На засідання сесії прийшли і мешканці вул. Макогона, які проти забудови території промзони.

 

Вони стверджують, що жодних громадських слухань щодо розробки детального плану території мікрорайону в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова не було, тому просили зняти питання з розгляду сесії.

 

Міський голова Руслан Марцінків пообіцяв, що громадські слухання проведуть згодом.

 

Віктор Анашкевичус додав, що на обраній для будівництва території – торф’яники, тому краще зробити там сквер.

 

Прихильники будівництва ж, зокрема, головний архітектор Дмитро Нижник, заявили, що всі норми враховані і витримані, тому переживати не варто. Також він показав обуреним містянам протокол громадських слухань, але виявилось, що в них брали участь лише 4 людей, які не є мешканцями зазначеного району, і документ не засвідчений підписом.

 

«Станьте на сторону громади і це питання не потрібно сьогодні голосувати. Не вводьте людей в оману, зараз мова йде про затвердження детального плану, на основі якого потім надаватимуть дозволи на будівництво», - сказав Віктор Анушкевичус.

 

Але під крики «Ганьба!» 28 депутатів проголосували за рішення.

 

На площі 3,48 га планується будівництво 33 багатопоперхівок – чотири 16-поверхові, 12 – 12-поверхових, два – 10-поверхових і 15 – 9-поверхових, дитячого садка на 100 місць та підземного паркінгу.

 

Івано-франківські журналісти стверджують, що до будівництва причетні близькі до "свободівців" фірми.

 

 

08.07.2016