Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив п'ятничне засідання парламенту – наступні збори відбудуться у вівторок, 12 липня.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Парубій оголосив про закриття засідання через блокування трибуни. Спікера не пустили у президію, і він виступав із зали з мікрофоном.

 

"Сьогодні в нас представники уряду на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, але боюся, що вам буде складно в таких умовах працювати", – сказав Парубій.

 

За словами спікера, парламент і далі працюватиме, "але сьогодні, на жаль, у тих умовах, у які нас поставили деякі колеги, неможливе проведення сесії".

 

Напередодні голова фракції БПП Ігор Гринів заявив, що весняно-літню сесію ВР не закриватимуть, бо парламент має багато роботи.

 

"Єдине що, узгоджених законів, які б погодили між собою не тільки партії коаліції, але і інші, які б можна було швиденько проголосувати, їх немає. Тому доведеться працювати декілька днів у комітетах для того, щоб допрацювати ці закони, адже багато з цих законів – це є закони підготовлені ще попереднім урядом. Ми взагалі рекордсмени за кількістю законів, тому вони часом не такі відпрацьовані, як з юридичної точки зору, так і з контексту. Ми не закриємо, точно, сесію. Ми будемо ціле літо працювати. У цих умовах, які склались зараз, я думаю, ми будемо ще влітку збирати, напевно, сесію для того, щоб прийняти ті закони, які за якими ми маємо борги, ми як парламент", – заявив Гринів в інтерв'ю телеканалу "112-Україна".

 

08.07.2016