П'ятеро полісменів загинуло під час акції протесту в Далласі.

Протести проти поліційного насильства розпочалися після того, як в мережі упродовж доби з'явилися відразу два зроблених в різних штатах відео, на яких правоохоронці вбивають афроамериканців. Крім Далласа, акції протесту пройшли в багатьох інших містах США.

 

 

Під час демонстрації протесту, яка проходила в Далласі,  по співробітниках правоохоронних органів, котрі забезпечували порядок на заході було відкрито вогонь зі снайперських гвинтівок. Про це повідомив телеканал Fox News.

 

Нападу зазнали одинадцять поліціянтів. П’ятеро з них загинули на місці, ще шестеро отримали поранення й були доставлені до шпиталю, троє з них – у критичному стані.

 

Поліція зразу ж розпочала широкомасштабну операцію з пошуку тих, хто стріляв. Шеф далласької поліції Девід Браун повідомив, що було затримано трьох підозрюваних, проте операція з пошуку стрілків і їхніх спільників триває.

 

Нагадаємо, що в Луїзіані у вівторок, 5 липня двоє поліціянтів застрелили на паркінгу 37-річного Елтона Стерлінґа, котрого вони спершу повалили на землю, а потім один з правоохоронців вистрілив у нього впритул з пістолета. Його загибель була знята на відео і викладена в інтернет.

 

У середу, 6 липня, в Міннесоті під час перевірки документів був застрелений 32-річний Філандо Кастільйо. Його подруга зняла шокуючі кадри на смартфон. 

08.07.2016