За місяць в інші області вивезено 13,5 тис. тонн львівського сміття.

 

З часу припинення роботи Грибовицького сміттєзвалища зі Львова в інші області України вивезли 13,5 тис. тонн сміття. Ще 3 тис. тонн сміття прийняли райони Львівщини, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає ЗІК.

 

За словами Олега Синютки, Львів продукує 600-750 тонн сміття щодоби. За цей час Житомир прийняв 915 тонн львівського сміття, Луцьк – 540 тонн, Коломия – 30 тонн, Калуш – 45 тонн, Київ – 9255 тонн, решту – Рівне. Ще 3 тис. тонн сміття вивезено на сміттєзвалища у межах Львівської області.

 

«Ми передали Львову для опрацювання ділянку під сміттєпереробний завод у Миколаївському районі, однак там розмова з громадою не вийшла. Після цього ми надали місту ще 9 адрес земельних ділянок. Відповідні поки немає», – повідомив О.Синютка.

 

Як повідомляв Z, під тиском містян влада Житомира, Луцька і Коломиї відмовилась приймати відходи зі Львова. До Києва сміття вивозитимуть до 1-го серпня.

 

У міській раді пропонували облаштувати сміттєвий полігон на території Яворівського військового полігону, проте депутати відмовились звертатись з цього приводу до Міністерства оборони про виділення землі.

 

 

06.07.2016