Рада спробує запрацювати завтра.

 

Верховна Рада не змогла розпочати роботу сьогодні через блокування трибуни, тому засідання сесії перенесене на четвер, 7 липня, передає УП.

 

Спікер Андрій Парубій заявив, що продовження роботи відбудеться завтра о 10-й год.

 

Він сказав, що треба провести консультації, «щоб ми змогли вийти на рішення, які розблокують нашу роботу».

 

«Завтра відповідальний важливий день, у нас велика кількість питань, необхідних для зміцнення національної безпеки й оборони, для виведення країни з кризи. Ми воюючий парламент, який має працювати й захищати Україну. Завтра о 10 ранку всіх депутатів чекаю у Верховній Раді», – сказав Андрій Парубій.

 

Водночас депутат Андрій Іллєнко розповів, що певні консультації вже відбулись, проте згди щодо розблокування трибуни на них не досягнуто, передає Еспресо.

 

«Ми обмінялися думками, там були присутні більшість керівників фракцій, також, власне, позафракційні депутати. Ми обговорили загалом ситуацію в країні, ми висловили свої думки. Прийшли до висновку, що ми не будемо погоджуватись на припинення блокування, якщо наші вимоги взагалі будуть проігноровані», - розказав він.

 

За словами Іллєнка, голови фракцій, позафракційні депутати і Парубій дійшли згоди далі продовжувати консультації.

 

Учора, 5 липня, «Батьківщина» та РПЛ заблокували трибуну парламенту з вимогою негайних кроків на зниження тарифів та створення тимчасової слідчої комісії щодо підняття тарифів. Вони заявили, що до блокування долучається і «Народний контроль».

06.07.2016