Фіскальна служба України заарештувала майно компанії «Укргазвидобування» в рахунок несплаченої компаніями-партнерами ренти за договорами про спільну діяльність, повідомив голова компанії Олег Прохоренко на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«1 млрд 802 млн грн – саме стільки майна «Укргазвидобування» заарештувала Фіскальна служба в рахунок невиплаченої ренти операторів спільної діяльності. Тепер, сподіваюся, всім зрозуміло, чому в лютому ми подали в суд на розрив договорів про спільну діяльність», – зазначив Олег Прохоренко.

 

На початку лютого голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко заявив, що хоче через суд розірвати майже всі договори про спільну діяльність, за якими частина родовищ компанії була віддана приватним інвесторам.

 

За його словами, у 2015 році приватні інвестори не виконали свої зобов’язання за обсягами інвестицій у ці родовища, що призвело до падіння видобутку газу на 360 млн кубометрів - до 1,159 млрд кубометрів.

 

15 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала арешт і притягнення до відповідальності депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, підконтрольні якому структури реалізовували схеми з реалізації природного газу, видобутого під час спільної діяльності з держкомпанією «Укргазвидобування».

 

16 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко направив на розгляд до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Олександра Онищенка.

 

Сьогодні парламент нарешті розглядає це питання, а Юрій Луценко просить Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від «Волі народу». Проте, як повідомив антикорупційний прокурор Назар Холодницький, є інформація, що нардеп вже за кордоном.

 

Генпрокурор зазначив, що створення і керівництво злочинної організації Олексадром Онищенком підтверджується фактом його участі у діяльності злочинної організації у складі засновників ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест».

05.07.2016