НАТО активізує практичну підтримку для України, – Столтенберг.

 

На саміті НАТО у Варшаві країни альянсу затвердять новий пакет допомоги Україні і підтвердять повну підтримку її територіальної цілісності і суверенітету, заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у Брюсселі, передає ЄП.

 

Генсек НАТО зазначив, що у другий день саміту, 9 липня, відбудеться засідання комісії Україна-НАТО за участю президента Петра Порошенка.

 

«Я з нетерпінням чекаю можливості зустрітися з Порошенком. Він виступить перед нами, проінформує про ситуацію в Україні. На засіданні країни НАТО підтвердять рішучу підтримку України, її територіальної цілісності і суверенітету. Ми підтвердимо прихильність до виконанню Мінських угод. Ми бачимо регулярні порушення режиму припинення вогню, і у Варшаві будемо закликати сторони дотримуватися його», - сказав Йенс Столтенберг.

 

Він також додав, що НАТО активізує практичну підтримку для України. 

 

«Ми узгодимо всеосяжний пакет допомоги, об'єднавши різні напрямки, включаючи стратегічне консультування і сприяння. Ми додамо нові проекти, зокрема, протидії гібридним загрозам», - сказав він.

 

Саміт НАТО відбудеться 8-9 липня у Варшаві. Він пройде на найвищому рівні – за участі голів держав альянсу та керівників урядів.

04.07.2016