СБУ затримала комуністку Александрову.

 

Служба безпеки України затримала народну депутату кількох скликань від забороненої нині Комуністичної партії Аллу Александровську за звинуваченням у сепаратизмі. Правоохоронці звинувачують діячку в намірах організувати на Харківщині за кошти російських спецслужб низку звернень з вимогою федералізації державного устрою та створення "економічних зон".

 

"Чергову спробу російських спецслужб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі за кремлівським сценарієм так званої "тихої федералізації" та продовження реалізації проекту "Новоросія" блокувала на Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою", – коментує з цього приводу СБУ.

 

Так, Александровська зі своїм сином Олександром (переховується в Росії) нібито намагалися підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття звернень щодо змін до Конституції з питань федералізації.

 

"За задумом політичних диверсантів, придбані в такий спосіб "законотворчі ініціативи" місцевих рад та наступні замовні публікації в ЗМІ дали б путінській дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародною спільнотою в ігноруванні волі народу, який нібито вимагає федералізації та надання окремим регіонам додаткових повноважень, у т.ч. шляхом створення т.зв. «вільних економічних зон», зокрема, особливого регіону Слобожанщина", – зазначили в СБУ.

 

29.06.2016