Американські військові розповіли, чому вчаться в українців.

 

Майже 2 тис. військових із 13 країн світу беруть участь у масштабних українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2016 на Яворівському полігоні у Львівській області. Амеркианські учасники розповіли, що переймають досвід ведення АТО, передє ТСН.

 

Сценарій цьогорічного вишколу – військовий конфлікт між двома умовними країнами. Для його подолання залучатимуть українську й американську броньовану техніку та авіацію. Від України в навчаннях беруть участь курсанти військових ВНЗ, бійці сухопутних та повітряно-десантних військ, морська піхота, нацгвардійці та перший батальйон 72-ї механізованої бригади.

 

Більшість з них мають бойовий досвід у зоні АТО, яким ділитимуться з іноземними колегами. Мета навчань – відточити військові стандарти НАТО та відпрацювати взаємодію різних країн у разі військового конфлікту.

 

«Спільні міжнародні військові навчання важливі з багатьох причин. Україна є нашим партнером. Нам цікаво попрацювати з українськими військовими тренерами, бо тип війни, який вони бачили, для нас новий. Також цікаво повправлятися з вашою зброєю», – розповів американський військовослужбовець Томас Мілавець.

 

«Ті підрозділи, які будуть приймати участь у навчаннях, вони будуть виконувати завдання щодо стабілізації обстановки, знищення диверсійних груп противника, несення служби на блокпостах. Тобто, ті завдання, які наближені до завдань, які виконують наші військовослужбовці у зоні проведення АТО», - пояснив заступник командувача військ ОК «Північ» з бойової підготовки Едуард Москальов.

 

Як повідомляв Z, 27 червня на Яворівському полігоні стартували традиційні міжнародні військові навчання Rapid Trident, що триватимуть 2 тижні – до 8 липня.

28.06.2016