У КВУ прокоментували старт виборчої кампанії у 85-му окрузі.

 

В Івано-Франківському обласному відділенні Комітету виборців України поділились думками з приводу старту виборчої кампанії у 85-му окрузі з центром у Калуші. Основні акценти – рекордна для області кількість кандидатів, прогнозована низька явка та боротьба фінансових ресурсів, розповів керівник обласної організації КВУ Максим Лисюк, передаю Стик.

 

«Станом на 21 червня ЦВК зареєструвала 37 кандидатів в депутати по 85 округу. Це не є найвища кількість в Україні, але для нашої області це рекорд. Проаналізувавши перелік кандидатів, можемо сказати: така кількість кандидатів потрібна, щоб дезорієнтувати виборця. Слід зазначити, що явка й так буде низькою, адже це літній період, люди на відпочинку. Ми прогнозуємо явку в межах 25-30%», - розповів Максим Лисюк.

 

Деяким кандидатам, за словами Максима Лисюка, погрожують та заважають проводити агітацію, а всі білборди вже викуплені, проте невідомо ким. Також наразі невідомо, хто веде приховану агітацію – місто Калуш вже заклеєне листівками. 

 

КВУ прогнозує активну конкуренцію між кандидатами, що мають значні фінансові ресурси – Віктором Шевченком і Сергієм Насаликом. Обидва кандидати є братами впливових політиків - нардепа Олександра Шевченка та міністра енергетики Ігоря Насалика.

 

Втім, інші кандидати, такі як Ольга Сікора та Олег Нижник, можуть скласти їм конкуренцію, вважають у КВУ.

 

Також у Комітеті умовно визначили кілька груп технічних кандидатів – «львівська», «київські безробітні» і «київські працюючі». Крім цього, на окрузі будуть екс-регіонали та кандидати від БПП. А одна з кандидаток є переселенкою з Іловайська.

 

«Партія «Самопоміч» не висунула жодного кандидата. Причину цього ми наразі назвати не можемо, адже «Самопоміч» має значний ресурс і певний авторитет серед виборців», - додав Максим Лисюк.

24.06.2016