Мешканці села Устеріки перекривали дорогу на знак протесту проти входження в Білоберізьку ОТГ.

 

Учора, 22 червня, мешканці села Устеріки, що на Верховинщині, на три години заблокували автомобільну дорогу Верхній Ясенів-Розтоки. Громада висловила своє небажання входити в Білоберізьку об’єднану територіальну громаду, повідомили в прес-службі Верховинської РДА.

 

Участь в протесті, що тривав зі 7.30 до 10.30, взяли близько 40 мешканців села Устеріки.

 

З учасниками акції зустрілися голова Верховинської районної державної адміністрації Олег Лютий та заступник голови районної ради Іван Маківничук.

 

Олег Лютий ознайомив учасників акції з протоколом наради у голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука з питань врегулювання ситуації щодо входження селав Білоберізьку ОТГ, наголосивши на добровільності процесу об’єднання територіальних громад.

 

Зрештою, сторони домовились про необхідність підготовки звернення до Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування  з приводу надання роз’яснення щодо процедури державної реєстрації утвореної об’єднаної територіальної громади та питання щодо можливості виходу окремої громади зі складу об’єднаної територіальної громади.

 

Селяни ще раніше заявили про намір виходу з новоутвореної громади та можливе створення територіальної громади с. Устеріки. За словами активістів села, волевиявлення жителів громади були сфальсифіковані, участь у виборах вони не брали, тож мають сумніви щодо їхньої законності.

 

Вибори в Білоберізькій ОТГ відбулись 27 березня. В селі Устеріки повністю проігнорували як створення виборчої комісії, так і висунення кандидатів.


У Білоберізці стверджують, що в Устеріках створили «громаду» як окрему юридичну особу і тими питаннями займається нібито зовсім не сільський голова, а два брати, які мають у тому всьому «комерційний інтерес», повідомляли Вікна.

23.06.2016