Вивезення сміття до Києва коштуватиме львівському бюджету 25 млн.

 

За те, що Київ погодився прийняти на свій полігон львівське сміття, з бюджету розвитку доведеться викласти 25 млн грн, заявив депутат Львівської міської ради, член бюджетної комісії Любомир Босаневич, передає "Дивись.Інфо".

 

«Місто продукує на день близько 400 тонн сміття. У Київ буде відвозитися 220 тонн. Угода укладена до серпня. У середньому виходить, що втрати для бюджету – 25 мільйонів гривень. Це кошти з бюджету розвитку. Андрій Іванович заявив, що не хоче робити навантаження для мешканців. Але насправді це і є гроші львів’ян. Це гроші, за які можна робити, наприклад, дитячі майданчики», – сказав Любомир Босаневич.

 

Окрім того, ЛМР заплатить 485 тис. грн за паливо для літаків ДСНС, які залучили до гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Перерахування відповідної суми до статутного капіталу ЛКП «Збиранка» погодила інженерна комісія ЛМР під час засідання 21 червня, передає Zaxid.net.

 

Ці кошти входять до суми в 13,4 млн грн, яку депутати міськради виділили ЛКП «Збиранка» з резервного фонду бюджету на ліквідацію наслідків пожеж та обвалів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

 

 

22.06.2016