Міноборони уклало угоду з аґенцією НАТО про підтримку ЗСУ.

 

Україна підписала з аґенцією НАТО з підтримання та постачання угоду про встановлення відносин у сфері купівлі-продажу на підтримку Збройних сил України.

 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

 

Угоду від української сторони підписав в.о. голови місії Україна–НАТО Єгор Божок, від НАТО – в.о. генерального менеджера Ті Гоффман. Участь у церемонії взяв міністр оборони Степан Полторак.

 

"На сьогодні завдяки підтримці НАТО ми приступили до широкомасштабної реформи. Мета – досягнення взаємосумісності з Альянсом. Огляд сектору безпеки завершився введенням Стратегічного оборонного бюлетеня України", – заявив Полторак на засіданні комісії Україна–НАТО на рівні міністрів оборони.

 

"Важливо, що сьогодні був погоджений цей пакет, для успішності реформи ця допомога нам дуже потрібна. Ми в Україні пересвідчилися в необхідності реформ, загрози є небезпечними, часу мало, права на помилки немає", – зазначив міністр, за повідомленням відомчої прес-служби.

 

Полторак подякував за розроблений альянсом Комплексний пакет допомоги, який є "живим документом" і відповідає цілям оборонної реформи. Натомість генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив задоволення від тих реформ, які вже розпочало Міністерство оборони України, і наголосив на важливості та необхідності їх продовження. Столтенберґ запевнив, що країни-члени НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну в питаннях розбудови й надаватимуть всебічну підтримку, щоб реформи українського війська були успішними й надалі.

 

15.06.2016