Столтенберг покладає "особливу відповідальність" на РФ за ескалацію на Донбасі.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що в Альянсі глибоко занепокоєні великою кількістю загиблих на Сході України, і наголошує, що Росія має в цьому "особливу відповідальність".

 

Про це Столтенберг заявив на прес-конференції у Брюсселі напередодні засідання міністрів оборони країн-членів альянсу, інформує УНІАН.

 

"Ми глибоко занепокоєні порушенням режиму припинення вогню, яке продовжується, ми також занепокоєні великою кількістю людей, які втратили свої життя, воюючи на сході України. Для мене це тільки наголошує на важливості робити все що ми можемо, щоб режим припинення вогню виконувався, і щоб спостерігачі були здатні моніторити виконання режиму припинення вогню", – констатував генсек НАТО.

 

На переконання Столтенберга, "Росія несе особливу відповідальність, тому що Росія продовжує підтримувати сепаратистів на сході України обладнанням, іншого роду допомогою".

 

"Ми повинні побачити відведення важкого озброєння та повне виконання Мінських домовленостей. Іншого шляху для мирного вирішення ситуації в Україні, як повне виконання Мінських домовленостей, немає", – закликав Столтенберг.

 

13.06.2016