Національна поліція України оприлюднила ім'я чоловіка, який напередодні намагався скоїти напад з ножем на дружину секретаря РНБО Ганну Турчинову, – ідеться про донецького юриста Володимира Оленцевича, який був ініціатором судової справи про позбавлення Бандери та Шухевича звань Героя України. У 2014 році він також оскаржував відсторонення з посади Віктора Януковича.

 

У своєму прес-релізі НПУ повідомляє, що замах було скоєно біля робочого кабінету Ганни Турчинової в будівлі університету. Напад виявився невдалим через те, що Оленцевич сплутав Турчинову з іншою жінкою, яка вийшла з нею з офісу (він приклав цій жінці ножа до горла). Охоронець знешкодив зловмисника, скориставшись його розгубленістю.

 

Під час обшуку у донеччанина виявили копію указу в.о. президента України Олександра Турчинова про початок антитерористичної операції, що його нападник планував залишити на місці злочину.

 

За інформацією слідства, напередодні Оленцевич мав контакти з ватажками руху "ДНР" і керівниками низки пропаґандистських ЗМІ. Справу порушено за статтею про замах на умисне вбивство.

 

26.05.2016