ЄУ має намір пролонґувати санкції проти Росії.

У цьому запевнив президент Європейської Ради Дональд Туск.

 

 

«Європейська Унія дотримуватиметься чинної політики щодо Росії, включно з економічними санкціями, допоки не будуть до кінця виконані Мінські угоди», – написав Туск у четвер, 26 травня, в своєму Twitter’і.

 

Водночас на офіційній  сторінці Ради ЄУ з’явилася заява Дональда Туска, у якій зокрема є такі слова: «Два роки тому G7 продемонструвала єдність з Європою, коли розгорівся конфлікт в Україні. І ми як і раніше єдині щодо цього конфлікту. Європейська Унія і G7 як і раніше вважають, що ця криза може бути вирішена тільки в повній відповідності до міжнародного права, зокрема юридичного зобов'язання поважати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Я хочу чітко заявити, що наша позиція щодо Росії, в тому числі щодо економічних санкції, залишається незмінною доти, допоки Мінські угоди, не будуть виконані в повному обсязі. На жаль, існує набагато менше поступу в справі з реалізації Мінська, ніж ми сподівалися рік тому».

 

Водночас президент Ради ЄУ спрогнозував, що «протягом двох-трьох тижнів без великих дискусій вдасться ухвалити рішення про санкції».

 

Раніше стало відомо, що керівники держав і урядів «Великої сімки» узгодили свої позиції щодо антиросійських санкцій, поставивши їхнє зняття в залежність від повного виконання Москвою Мінських угод і повагою до суверенітету України. Передбачається, що таке рішення буде ухвалене на актуальній зустрічі G7, яка розпочалася в Японії 26 травня й триватиме два дні.

 

Нагадаємо, що термін дії економічних санкцій закінчується 31 липня 2016 року.

26.05.2016