Площу Юра і сквер ревіталізують

Цього року у Львові візьмуться за облаштування скверу Святого Юра. Скверу, який запроектував наприкінці ХІХ століття інспектор міських плантацій Львова у 1888–1913 рр. Арнольд Рерінґ, планують частково повернути історичні обриси, обіцяють також зробити його комфортнішим для мешканців і встановити тут новий дитячий майданчик.

 

Поштівка з видом на сквер перед 1914 роком

 

Нині Святоюрський сквер більше подібний на руїну. Після минулорічного перепланування площі та перенесення дороги з-під церковного муру під стіни «Львівської політехніки», до його впорядкування руки так і не дійшли. Своє невдоволення висловлють і мешканці, і активісти й депутати Львівської міської ради.

 

«Головне, що дорогу для авто відкрили в сквері Юра. А за сам сквер забули, зокрема і про цей дитячий майданчик», — написала у себе на ФБ-сторінці депутатка Львівської міської ради Юлія Гвоздович. Кількома фотографіями вона показала, що діти сьогодні бавляться на майданчику, який опинився лише за 1 м від дороги й елементи якого просто стоять на землі, не вкопані.

 

Знимка Юлії Гвоздович

 

Нагадаємо, торік до 150-ї річниці від дня народження Андрея Шептицького на Святоюрській горі поставили пам'ятник Митрополиту. Під пам'ятник суттєво перепланували тамтешній простір. А реконструкцію площі супроводжував гучний скандал. Автори проекту Ігор Кузьмак та Михайло Федик, які стали переможцями конкурсу на просторове вирішення площі, запланували створення великої площі й перенесення дороги. Хвилю громадських протестів збурило те, що, згідно з проектом, під вируб підпадала мало не половина давнього скверу. Після гострих дискусій та протестів сторонам вдалося досягти компромісу. Дорогу таки перенесли під стіни НУ «Львівська Політехніка», однак замість чотирирядної дороги обмежились дворядною. При тому шість особливо цінних дерев пересадили і лише декілька зрубали. Пам'ятник встановили, ювілей відбули, однак впорядкування на горі так і не завершили.  

 

Що робити зі сквером, який зазнав змін через прокладання нової дороги, мають вирішити цього року, кажуть у міській раді. У планах також до кінця року завершити роботи з його впорядкування. Зі слів головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, днями ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі Святого Юра, підпише угоду з проектантами на виготовлення проекту ревіталізації скверу.

 

 

Проект розроблятиме викладач кафедри містобудування Інституту архітектури НУ «Львівська Політехніка» Степан Тупіс — один з тих, хто минулого року активно обстоював збереження скверу.  

 

«Спершу ми думали оголосити конкурс на кращий проект ревіталізації скверу, — розповідає «Z» Юліан Чаплінський. — Але зрозуміли, що це затягне справу ще на рік. Адже для цього треба написати завдання, представити його громадськості і провести сам конкурс. А ще рік сквер в такому стані не може бути. Тому шукали проектанта, який погодиться взятись за проект. Охочих було небагато, не усі хотіли братись за скандальну ділянку».

 

Зі слів Степана Тупіса, він чекає, коли підпишуть угоду з «Львівавтодором», щоб почати проектування.

 

«З цим сквером ми працюємо вже кілька років. Ревіталізація скверу — це буде поєднання історичної спадщини Рерінґа, його планувальної структури та композиції насаджень, з сучасними елементами, наприклад з нинішньою схемою стежок, до яких люди вже звикли. Зараз сквер у жахливому стані: втрачено деякі дерева, порушено композиції. Особливо багато пошкоджень було під час реконструкції площі і прокладання дороги. Наклалось і те, що довгий час за ним не доглядали. Тож нині сквер виглядає руїною. Але все можна відновити і зробити максимально добре. Ми розуміємо, що повернути структуру, яку заклав Рерінґ, неможливо, але, наприклад, відзнакувати її можна», — ділиться планами Степан Тупіс.

 

 

Як зазначає Степан Тупіс, одне з головних завдань, що стоятиме перед проектантами, — знайти переходи між площею та сквером і зробити так, щоб сквер був сквером, а площа — площею.

 

«Треба подумати про ландшафтні композиції і особливо про безпеку руху з боку "Львівської політехніки", оскільки тепер там проходить дорога. Центральний історичний каркас, очевидно, залишиться, а от про решту можна буде говорити після готового проекту. Плануємо використовувати при реконструкції максимально природні матеріали: дерево, метал, камінь», — розповідає проектант.

 

У межах проекту проектанти також обіцяють знайти місце для нового дитячого майданчика. Наразі під нього розглядають дві галявини, оскільки сьогодні він розташований надто близько до дороги.

 

Завершити проектування науковці планують до кінця літа, і вже до кінця року обіцяють здійснити ревіталізацію скверу. «Ми вже говорили про можливість працювати паралельно над проектом і його реалізацією», — каже Степан Тупіс.

 

 

Ще одне питання, яке мають вирішити до кінця літа, — рух автівок площею Юра.

Нині на Святоюрській горі триває експеримент. 20 квітня комісія з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради ухвалила рішення відкрити у тестовому режимі до серпня проїзд для приватного транспорту в один бік: з боку вул. Листопадового Чину. В серпні комісія має підбити результати і наслідки цього тесту й ухвалити остоточне рішення.

 

25.05.2016