Міжнародні кредитори схвалили пакет фінансової допомоги Греції.

Це відбулося на зустрічі в Брюсселі міністрів фінансів країн Єврогрупи і представників Міжнародного Валютного Фонду, яка тривала понад десять годин.

 

 

Як стало відомо в ніч на середу, 25 травня, після перемовин було схвалено угоду, згідно з якою Греція має отримати 10,3 мільярда євро з резервів Європейського стабілізаційного механізму. Суму буде переказано двома траншами – повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Таким чином Атени уникнуть загрози державного банкрутства.

 

Нові кредити пов'язані з економічними заходами і реформами в Греції. Нещодавно грецький уряд провів через парламент закони про скорочення пенсій і підвищення податків, які дозволять заощадити до 5,4 мільярда євро. Глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум (Jeroen Dijsselbloem) похвалив Грецію за вжиті заходи, які в самій країні спровокували масові акції протесту.

 

Нагадаємо, що сумарний обсяг міжнародної фінансової допомоги Греції – 86 мільярдів євро. Угоди про це було досягнуто в червні 2015 року за участі країн єврогрупи, Європейського Центробанку і Міжнародного Валютного Фонду.

25.05.2016