Перші 10 добровольців АТО отримають посвідчення від обласної ради.

Сьогодні, 20 травня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей, під час якого визначили 10 добровольців АТО, які першими отримають посвідчення від обласної ради, пише Бліц-Інфо.

 

Депутати представили зразок посвідчення, що видаватимуть на підтвердження статусу добровольця. Воно майже не відрізнятиметься від посвідчення учасника АТО.

 

Під час обговорення заяв від добровольців, дискусію серед членів комісії викликало питання про довідку, в якій командир чи спілка учасників АТО підтверджує, що цей боєць служив в АТО. Депутати домовились з представниками організацій ветеранів АТО про те, що довідка повинна складатися на кожного бійця окремо і скріплюватися підписом командира.

 

Водночас, не всі добровольці можуть отримати довідку від командира, адже деякі батальйони розформували. Тому члени комісії домовились, що у таких випадках будуть братися до уваги свідчення товаришів по службі.

 

Депутати визнали добровольцями АТО 10 демобілізованих воїнів. Оскільки визнання добровольців учасниками АТО є прецедентом в Україні, свої посвідчення вони урочисто отримають на сесії обласної ради 26 травня.

20.05.2016