У Яворівському районі Львівщини виділено 22 земельні ділянки під індивідуальне будівництво для вимушених переселенців, розповіла радник міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Оксана Яковець, передає ЗіК.

 

«Це перший такий приклад. Тобто законом це передбачено. Місцева влада повинна сприяти. Врешті, всі переселенці – це громадяни України, які мають таке право. Оскільки це виключний випадок, коли люди полишили все своє напрацьоване майно, то закон передбачає сприяння місцевої влади у виділенні ділянок. Така сільська рада взяла на себе велику відповідальність. Вважаю, що вона показала приклад людяності, розуміння ситуації», – сказала Оксана Яковець.

 

Співзасновник громадської організації «Крим SOS» та Кримського дому у Львові Алім Алієв подякував за таку ініціативу, але зазначив, що кримські татари сприймають ті місця, куди приїхали, як тимчасове перебування.

 

«Для нас дуже важливо, щоб всі кримські татари після деокупації Криму повернулись. Ми закликаємо Меджліс кримськотатарського народу і кримських татар, які живуть у Криму, якщо немає загрози фізичної безпеки, залишатись у Криму. Окупаційна влада найбільше хоче того, витиснути кримських татар», – сказав Алім Алієв.

18.05.2016