Завтра, 18 травня, на міжнародній автотрасі Львів–Краковець запланована акція протесту, організована громадами сіл Підрясне та Рясне-Руська (Яворівський район Львівської області) через земельні сварки зі Львовом, передає ЗіК.

 

Люди пікетуватимуть на пішохідних переходах поблизу села з 9-ї до 12 год., заявив депутат Рясне-Руської сільської ради Юрій Чирло.

 

Він зазначив, що громада села Рясне-Руське має свої вимоги, а Підрясного – свої.

 

«Справа в тому, що на наші звернення стосовно безпідставної передачі Львівською міською радою земельної ділянки, площею – 23,1913 на території Рясне-Руської сільської ради Яворівського району та інших ділянок на площі 401 га та неправомірного включення до земель м. Львова 3688,4 га (без погодження з Верховною Радою України) офіційний Київ належним чином не реагує. Тому ми й вирішили влаштувати пікети, щоб привернути увагу до нашої болючої проблеми», – пояснив Юрій Чирло.

 

В Яворівській районній раді інформацію про пікетування селянами міжнародної автотраси Львів–Краковець підтвердили, зазначивши, що в основі акції непокори лежить конфлікт щодо городів між мешканцями села Підрясне та Домажирською сільрадою, якій ці землі належать.

 

Як повідомляв Z, у цьому районі мають звести індустріальний парк, проти будівництва якого виступають мешканці сіл, які облаштували тут свої городи, не маючи на це законних підстав.

17.05.2016