В нових іпостасях

Точки біфуркації існують не тільки в термодинаміці чи синергетиці. В житті простого смертного їх також вистачає. А у непростих смертних тої біфуркації — як в Сірка бліх.

 

Прокурор тижня

 

 

Гарний син успішних батьків мав непростий життєвий шлях. Вчитися в Львівському Політехнічному інституті — то не з гори на балії з'їхати. Потім треба було потрапити до команди головного соціаліста України і затьмарити навіть цього сивочолого поета своїми полум'яними виступами і публікаціями у партійній пресі. Згодом перейти в радикальну опозицію і, не зважаючи на дефекти дикції, піднімати на здвиг тисячі люду. Стати міністром внутрішніх справ держави, де правоохоронців називають різноманітними нецензурними словами, і вишикувати в законослухняній Німеччині місцевих der Bulle, попередньо заславши до вітчизняного мегаолігарха спецпризначенців на панцерованих машинах. Так міг тільки Юрій Луценко. З німцями все тихо вирішилося, і скандал був досить лінивий. Ахметов мав проблем з БТРами від Юрія Віталійовича навіть набагато менші, ніж німці на своїй батьківщині.

 

Тепер Луценко буде Генеральним прокурором. Знаючі люди кажуть, що шефом ГПУ він буде поганим, бо не можна посідати такий високий пост, порушуючи чинне законодавство чи реґламент Верховної Ради. Ну то і хай кажуть. Людина, яка має такий життєпис, повинна вже нарешті щось путнє зробити. Можливо, зараз саме той випадок.

 

Прем'єр тижня

 

 

Шкода, що керівник Кабінету Міністрів Володимир Гройсман не читав про походеньки  Швейка, описані Ярославом Гашеком. У, на жаль, незакінченому творі, є чудесний персонаж. Його слова звучали так: «Ви мене не знаєте! — лементував поручник Дуб. — Ви, можливо, знаєте мене з доброго боку, але чекайте, ви мене тепер упізнаєте й з поганого боку». Щось приблизне казав Гройсман, коли вчив свої підлеглих працювати.

 

Проте, крім слабкої дружби з творчістю Гашека, у Володимира Борисовича виявилося відсутність знання дописів Ісаака Бабеля. Гройсман, зворохоблений головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем, почав шукати контрабандистів. Шукав не в Чопі (Закарпаття), а в Краковці (Львівщина). Тут він анонсував, що створить «чорну сотню» людей, які «будуть оснащені всіма технічними засобами, щоб показати, як треба працювати. Я забезпечу їх якнайкраще».

 

В слова прем'єр-міністра не можна не вірити, але про наслідки творчості бандитів з «Союзу архангела Михайла» він же мусить знати. Витравити з митниці покидьків треба обов'язково, але коли це робиться за допомогою ідей Гройсмана, то тут можуть бути дуже різні варіанти.

 

Людина тижня

 

 

Сусанна Джамаладінова перемогла на співочому конкурсі. Нічого дивного в тому немає, але роблять з того якісь політичні проблеми. Насправді проблеми будуть суто економічні, бо, за правилами «Євробачення», наступного року доволі цікаве збіговисько будуть проводити в Україні. Будь-який публічний захід на наших теренах викликає тяжкі реакції від влади. До нього ставляться, як до торнадо, цунамі та пришестя леприконів разом взятих.

 

Для вирішення проблеми дають кошти з державного бюджету, які потім освоюються зі страшною оперативністю і незрозумілістю. «Євробачення» хочуть прийняти Київ (це зрозуміло), Дніпропетровськ (не дуже зрозуміло, але там гарне щось є), Херсон (зовсім не зрозуміло, але місто, як тачанка Нестора Махна, — веселе), Одеса (так має бути) і Львів (то так, як Одеса, але трохи не так).

 

Руханка про то, хто буде освоювати кошти на «Євробачення», буде дуже цікава. В Джамали є шанс потрапити у Верховну Раду, бо люди, які брали участь у співочих змаганнях, дуже часто потрапляли у цей заклад. Потім ці люди говорили негарні слова і складали свої повноваження.

 

Структура тижня


 

Про існування компанії з назвою «Укргазвидобування» знали. Знали тому, що хтось в Україні газ таки видобуває, бо він тут є. Минулого тижня виявилося, що газ — кримінально небезпечна речовина. В «Укргазвидобування» прийшли люди зі зброєю і поганим настроєм, і почали робити «маски-шоу». Саме так назвав цей процес шеф компанії Олег Прохоренко, який під час дійства звітувався на засіданні уряду.

 

Поки що «Укргазвидобування» існує. Про них згадують в Кабміні й мас-медіях. Ця структура тільки ввійшла в біфуркацію. Далі буде цікавіше.

 

16.05.2016