У міських поліклініках з’являться кабінети реабілітації.

Цьогоріч у Львові управління охорони здоров’я Львівської міськради планує створити реабілітаційні кабінети у комунальних поліклініках, розповів керівник управління Володимир Зуб, пише Твоє місто.

 

За словами Володимира Зуба, реабілітаційне відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги успішно працює. Тут за пів року медичну допомогу надано 433 хворим, 8 з яких – демобілізовані учасники АТО. Тому практику поширюватимуть далі.

 

«Питання повноцінної фізичної реабілітації і максимального відновлення втрачених рухових функцій організму є надзвичайно актуальним для сучасної медицини. Після перенесених важких травм та хвороб ті пацієнти, які раніше помирали, сьогодні виживають, але із певними втраченими фізичними можливостями, і це зумовлює необхідність їхньої адаптації, повернення до звичного життя. Власне, фізична реабілітація максимально відновлює втрачені рухові функції організму», - говорить Володимир Зуб.

 

«Реабілітаційне відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги створене для людей, які перенесли важкі захворювання: інсульт, черепно-мозкову травму, спинальну травму, тобто для людей, які втратили рухові функції, у тому числі – для постраждалих в зоні АТО», – розповіла Оксана Воробель, в.о. головного лікаря Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

 

«Пацієнти відзначають очевидний ефект від занять фізичної реабілітації, тому у планах управління охорони здоров’я ЛМР – продовження проекту, створення реабілітаційних кабінетів у поліклінічних відділеннях, щоб після виписки зі стаціонару пацієнт мав змогу продовжити лікування за місцем свого проживання в амбулаторних умовах. Кабінет фізичної реабілітації  уже створений на базі неврологічного відділення 5 міської клінічної лікарні  для  пацієнтів, які перенесли інсульт у віддаленому періоді. До кінця року плануємо створити реабілітаційні кабінети на базі неврологічного відділення у 8 міській клінічній лікарні та за районним принципом – у 2, 4, 5, 6 міських поліклініках і у 1 і 2 поліклінічних відділеннях 1 міської клінічної лікарні. Тобто, у базових поліклініках міста створимо такі кабінети», – розповів Володимир Зуб.

 

Він додав, що фахівців для відділень набиратимуть в Інституті фізкультури та в УКУ, де планують відкрити відповідне підготовче відділення.

11.05.2016