Берні Сандерс виграв праймеріз демократів в Західній Вірджинії.

Таким чином, як підбив підсумки сам Сандерс щодо своїх потуг здобути номінацію від Демократичної партії на вибори президента США: «Я і моя команда тепер виграли праймеріз і кокуси в 19 штатах».

 

 

Тим не менш, вірогідність фінальної перемоги Сандерса в змаганні з головною претенденткою від демократів – екс-держсекретарем і екс-першою леді Гілларі Клінтон – вкрай мала. На даний момент вона перемогла в 25 штатах і забезпечила собі 2228 голосів демократичних виборців. На даний момент пані Клінтон випереджає Сандерса на 282 голоси, їй бракує лише 155 голосів для остаточної перемоги. Для здобуття номінації на загальнонаціональному конвенті Демократичної партії в липні кандидатам необхідно буде заручитися підтримкою 2383 делегатів.

 

Утім Сандерс не планує складати зброї. «Ми беремо участь в цій кампанії, щоб виграти в боротьбі за номінацію від демократів, і ми будемо продовжувати ці перегони, допоки не підрахують останній голос», - цитує заяву Сандерса сайт американської телекомпанії NBC.

 

Тим часом 69-річний мільярдер Дональд Трамп залишився єдиним претендентом від Республіканської партії після того, як з неї вибули його останні конкуренти – губернатор штату Огайо Джон Кейсік і сенатор від Техасу Тед Круз.

11.05.2016