Пісний виграв суд у Парасюка.

Заступник начальника головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василь Пісний виграв суд у народного депутата від Львівщини Володимира Парасюка, повідомив представник Василя Пісного в суді, адвокат Ярослав Снігур, передає Вголос.

 

Василь Пісний подав позов про захист честі і гідності після інтерв’ю Володимира Парасюка газеті «Експрес» у жовтні 2015 року.

 

«У цьому матеріалі Володимир Парасюк звинуватив лідера президентської фракції у призначенні одіозного Василя Пісного на керівну посаду в СБУ. Далі в матеріалі Парасюк звинуватив Пісного в контрабанді, лікеро-горілчаному бізнесі, у різних корупційних схемах, у тому, що він торгував посадами у правоохоронних органах, тощо. Василь Пісний звернувся з позовом про захист честі й гідності до Жовківського районного суду. Він вимагав визнати цю інформацію недостовірною, спростувати і стягнути моральну шкоду в розмірі 100 тис. грн», – розповів адвокат.

 

Жовківський районний суд відмовив у позовних вимогах через те, що Василь Пісний не надав доказів, що Володимир Парасюк давав таке інтерв’ю.

 

«Утім суд відмовив у позові, хоча Василь Пісний надав рішення попередніх судів, які набули законної чинності і якими таку інформацію вже було визнано недостовірною. А згідно з Цивільно-процесуальним кодексом, обставини, встановлені рішенням суду, не доводяться у наступних справах, де бере участь хоча б одна з цих сторін. Тому, на нашу думку, районний суд виніс неправомірне рішення, у зв’язку з чим ми подали апеляційну скаргу», – пояснив юрист.

 

10 травня Апеляційний суд Львівської області частково задовольнив скаргу Василя Пісного проти Володимира Парасюка, скасувавши рішення суду першої інстанції і визнавши цю інформацію недостовірною.

 

«У частині спростування і стягнення моральної шкоди суд закрив провадження у справі, оскільки не було залучено до справи газету, у якій необхідно це спростування опублікувати. Але це не позбавляє Василя Пісного права звернутися знову до суду, вже залучивши до справи й газету», – додав Ярослав Снігур.

11.05.2016