У Сумах вулиця 20 Років Перемоги стала вулицею Івана Павла II

 

У Сумах урочисто відкрили вулиці Люблінську та Івана Павла II. Вони з'явилися в обласному центрі згідно з розпорядженням міського голови "Про перейменування топонімів міста Суми", на відзнаку прихильності до польського народу.

 

Як передає кореспондент УНІАН, урочистості розпочалися спільним молебнем священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Греко-Католицької Церкви в костьолі Благовіщення Пресвятої Діви Марії за участю представників польського дипломатичного корпусу в Україні, делегації з Любліна.

 

"Сумська громада висловлює свою прихильність братньому польському народові. Я переконаний, що наша співпраця з кожним роком буде лише поглиблюватися, а його результати будуть корисними для обох міст. Саме тому хочеться подякувати за те, що ви всіляко підтримуєте нас у цей нелегкий для нашої країни час", – зазначив під час відкриття вулиць голова Сум Олександр Лисенко.

 

Учасники вшанували жертв Катині, а також полеглих у зоні проведення антитерористичної операції сумчан, які спочили на Алеї почесних громадян центрального кладовища, поклали квіти до підніжжя Меморіалу Війська польського, де поховані солдати, які померли у військовому госпіталі між 21 лютого 1941 року та 25 червня 1945 року.

 

Люблін є містом-побратимом Сум.

 

Вулиця Івана Павла II раніше була вулицею 20 років Перемоги, а Люблінська була Пролетарською.

 

09.05.2016